Κρήτης Ευγένιος: Σύσκεψη στο Αρχιεπισκοπείο για την ενθρόνιση – Όλες οι λεπτομέρεις της τελετής

  • Dogma
κρήτης

Σε πυρετώδεις ρυθμούς η Εκκλησίά της Κρήτης ετοιμάζεται να γυρίσει και επίσημα σελίδα και να υποδεχθεί στον αρχιεπισκοπικό θρόνο τον νέο της Προκαθήμενο κ. Ευγένιο. Μέχρι τις 05 Φεβρουαρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί με την καλούμενη θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και τάξη, αλλά και τηρουμένων των μέτρων που επιβάλει η πανδημία της covid -19 , η τελετή ενθρόνισης, αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις που θα καθορίσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. 

Στο πλαίσιο αυτό, σύσκεψη για τις όλες τις διαδικασίες και λεπτομέρειες που αφορούν στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγένιου, πραγματοποιήθηκε σήμερα (28.01.22)  στο Aρχιεπισκοπείο με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου καί Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου, της Ελληνικής Αστυνομίας, της  Τροχαίας, της Δημοτικής Αστυνομίας. Παρόντες ήταν επίσης τόσο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης όσο και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο το Σάββατο 05 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι θα υποδεχτεί στην αριστερή πλευρά του αύλειου χώρου του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, και θα τον προσφωνήσει.

Στη συνέχεια θα γίνει αντιφώνηση από το νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και θα εισέλθουν στο στο ναό όπου θα γίνει μία 20λεπτη τελετή με προσφωνήσεις από Ιεράρχες και τον Περιφερειάρχη.

Στο Ηράκλειο για την τελετή ενθρόνισης αναμένονται  50 πρόσωπα από Ελλάδα και εξωτερικό, δύο αρχιερείς από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστρίας και ο μέγας πρωτοσύγκελος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Θεόδωρος Μεϊμάρης, από την Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κύπρου, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το Όρος Σινά ενώ θα παραστούν και αρχιερείς που είναι φίλοι του νέου Αρχιεπισκόπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο Άγιο Μηνά θα εισέλθουν 200 άτομα τα οποία θα έχουν προσωπική πρόσκληση ενώ άγημα του στρατού θα αποδίδει τιμές και η Φιλαρμονική του Δήμου θα παιανίζει.

Το παρόν θα δώσει και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως,  ενώ δεν αποκλείεται να μεταβεί στο Ηράκλειο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα ακολουθήσει γεύμα στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς» παρουσία 150 ατόμων.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει αρχιερατική λειτουργία στον Άγιο Τίτο και αμέσως μετά ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα συναντήσει και θα συνομιλήσει με πολίτες. Στις 19:30 θα υπάρξει δείπνο στο » Εν πλω».

Το πρωί της Κυριακής θα γίνει αρχιερατικό συλλείτουργο και μετά τις 11 το πρωί ο κ. Ευγένιος θα δει πάλι πολίτες. Στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί γεύμα στη Ρογδιά στο «Ρόδι» ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα γίνει δείπνο στην Αρχιεπισκοπή.

Το πρωί της Δευτέρας ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης θα λειτουργήσει στο νεκροταφείο Αγίου Κωνσταντίνου και μετά θα κάνει τρισάγιο στον τάφο του Ευγένιου Ψαλιδάκη καθώς συμπίπτει με τα συναπαντήματα του!

TOP NEWS