Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Μητρόπολη Κηφισίας

  • Dogma

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως εορτάστηκε στη Μητρόπολη Κηφισίας.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 ετελέσθη ο Αναστάσιμος Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης και εν συνεχεία ετελέσθη η Ακολουθία του Μικρού Αγιασμού, με τεμάχιο Τιμίου Ξύλου που φυλάσσεται στον Ναό.

Την κυριώνυμο και εύσημο ημέρα της Γ’ Κυριακής των Νηστειών, ο Ποιμενάρχης Κηφισίας προεξήρχε της Θείας Μυσταγωγίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου & Αγίου Γεωργίου Νέων Παλατίων Ωρωπού συνεπικουρούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσ. Πρωτ. π. Χρίστο Κυριακόπουλο και τον εφημέριο του Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Νικόλαο Ζερβογιάννη και τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως. Την ώρα του Κοινωνικού ο Γενικός Αρχιερατινός Επίτροπος ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου <<περί Ιερατικών Κλίσεων>>. Προ της Απολύσεως ετελέσθη η Προσκύνησις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και εν συνεχεία τελέσθηκε τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο ευσεβούς ενορίτισσας. Τέλος ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το νεόδμητο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Τιμοθέου Επισκόπου Προικονήσσου, ώστε να πληροφορηθεί για την εξέλιξη των έργων.

Το απόγευμα τις ίδιας ημέρας τελέστηκε ο Γ’ Κατανυκτικός Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Κηφισίας, συμπαραστατουμένου από τους εφημερίους του Ναού, με πρώτο τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πεύκης-Μεταμορφώσεως. Ακολούθησε ομιλία με θέμα τον Τίμιο Σταυρό από τον π. Βασίλειο Αγιοπαυλίτη.

TOP NEWS