Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

  • Dogma
μεσσηνίας

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. 

Επίκεντρο της ο Ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, ο επονομαζόμενος  «Φλαρίου» στο κέντρο της Καλαμάτας, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Τον Σεβασμιώτατο Μεσσηνίας  πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και προϊστάμενος του Ιερού Ναού  Αρχιμανδρίτης  Φίλιππος Χαμαργιάς, ο συνεφημέριος του Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γιαννόπουλος και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος.

Κατά την Θεία Λειτουργία,  ο Σεβασμιώτατος τιμώντας την Κυριακή της Γ’ Εβδομάδος των Νηστειών, ως ημέρα αφιερωμένη στις Ιερατικές κλίσεις, τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του ευλαβούς νέου Ηλία Διαμαντόπουλου, εγγάμου μετά της, εκ Μεσσηνίας καταγομένης, Μαρίας- Βασιλικής και πατρός δύο τέκνων.

Ο χειροτονούμενος κατά την προσφώνηση του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ένταξή του στην εκκλησιαστική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και τον παρακάλεσε να συνεχίζει να τον καθοδηγεί με το φωτεινό παράδειγμα του ως Πανεπιστημιακός διδάσκαλος και πνευματικός πατέρας του.

Επίσης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Φίλιππο για την από μέρους του συμπαράσταση και καθοδήγηση. Εν συνεχεία ευχαρίστησε τους γονείς του για όλα όσα του δίδαξαν με αγάπη Χριστού αλλά και την σύζυγό του για την συμπόρευση στον δρόμο που διάλεξε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον κατά σάρκα αδελφό του,  επίσης κληρικό, π. Αριστομένη , τον πρώτο του δάσκαλο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την αντιφώνησή του προέτρεψε τον νέο Διάκονο να έχει πάντοτε ως πρότυπό του τον Τίμιο Σταυρό και την θυσιαστική αγάπη του Θεανθρώπου προς τον κάθε άνθρωπο. Του υπενθύμισε τις δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στις απαιτήσεις του βίου ενός κληρικού και του ευχήθηκε να έχει δύναμη ώστε να μην απογοητεύεται και να μην οπισθοχωρεί στα δύσκολα.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε και η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και έλαβαν άπαντες τα καθιερωμένα άνθη και τον δενδρολίβανο, με πρώτους τους τα πρώτα φέροντες στην πόλη της Καλαμάτας,  τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ.  Αθανάσιο Βασιλόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευστάθιο Αναστασόπουλο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Λύρα, Αντιδημάρχους και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας και προήδρευσε της Γενικής Συνέλευσης των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, η οποία συνέρχεται κατ’ έτος,  κατά τον μήνα  Μάρτιο.

TOP NEWS