Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Τήνο

  • Dogma
κυριακή της σταυροπροσκηνήσεως

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη ΣΥΡΟΥ κ. Δωροθέου Β’ τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία της Γ’ Κυριακής των Νηστειών, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Η Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως τελέστηκε, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην ιερά νήσο Τήνο, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, Γέροντας του Ιερού Κελίου Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, Σκήτης Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, συμπαραστατούμενος υπο του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και των Διακόνων του Ιερού Ιδρύματος, με τη συμμετοχή του Γ. Γραμματέα και μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, του Διοικητή της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενάρχη, του Διοικητή του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πλήθους προσκυνητών από πολλά μέρη της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος επεμελήθη της Εκκλησιαστικής τάξεως, κατά το έθος του Ιερού Ιδρύματος, την ώρα εξόδου του Τιμίου Σταυρού.

Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

TOP NEWS