Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ι.Ν Τιμίου Σταυρού Σφάκας Σητείας

  • Dogma
κυριακή

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα εορτάσθηκε την Γ´ Κυριακή των Νηστειών, 27 Μαρτίου 2022, η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Σταυρού Σφάκας Σητείας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, στο τέλος του οποίου έγινε η καθιερωμένη τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως. Οι πιστοί προσκύνησαν τον Τίμιο Σταυρό και ο Σεβ. τους διένειμε τα ευωδιαστά άνθη, που και φέτος ετοίμασαν οι ακάματες κυρίες της Ενορίας με προεξάρχουσα την Πρεσβυτέρα,

Στη συνέχεια ο Σεβ. κ. Κύριλλος προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως και στο νόημα της άρσεως του Σταυρού στην προσωπική ζωή των πιστών. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι κατά τη σημερινή ημέρα προσκυνούμε το ιερότερο σύμβολο της γης πάνω στο οποίο ο λυτρωτής και Θεάνθρωπος Κύριος έχυσε το αίμα Του για τη ζωή και τη σωτηρία του κόσμου. Ασπαζόμαστε τον Τίμιο Σταυρό και λαμβάνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε τον αγώνα του σταδίου της Αγίας και Μεγάλης Σαρακοστής. Σηκώνουμε τον Σταυρό μας με ταπείνωση, υπομονή και καρτερία, μιμούμενοι τον Κύριό μας.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος της Ενορίας πρωτ. Εμμανουήλ Συντυχάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Εκκλησιάστηκαν αρκετοί πιστοί, ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σφάκας κ. Απόστολος Κυριακάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σφάκας κ. Νίκος Μαυροματάκης κ.ά.

TOP NEWS