Κυριακή της Τυρινής στη Μητρόπολη Χαλκίδος

  • Dogma
τυρινής

Την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021, της Τυρινής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον ιστορικό Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο, ενώ ως συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου παρέστησαν οι Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-Ιεροκήρυκας και Συμεών Ηλιοδρομίτης-Προϊστάμενος της Ενορίας.

Κατά την Κυριακή της Τυρινής, το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν ο δευτερεύων Εφημέριος της Ενορίας, Οικον. Ιωάννης Φαφούτης και ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού κ. Κωνσταντίνος Σιάνος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον Ενοριακό Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τους Ιερείς του Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, χοροστάτησε στον Α΄ Κατανυκτικό Εσπερινό «της Συγγνώμης», την πρώτη ιερά ακολουθία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, κατά την οποία έψαλλαν θαυμάσια ο Πρωτοψάλτης και ο Λαμπαδάριος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος κ. Γεώργιος Καραγκούνης και κ. Ιωάννης Δέδες.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε διδακτικά περί μετανοίας, συγχωρήσεως και εξομολογήσεως και τελειώνοντας ευχήθηκε σε όλους να θελήσουμε να αναλάβουμε τον αγώνα της νηστείας, να είμαστε συμφιλιωμένοι με τον Θεό διά της μετανοίας και με τους συνανθρώπους διά της συγχωρητικότητας.

Όλες οι ιερές ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος(97,7fm). Επίσης, λόγω της ισχύος των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας των πολιτών, προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και της απαγορεύσεως προσελεύσεως και συμμετοχής των πιστών στις ιερές ακολουθίες, αυτές μεταδόθηκαν απευθείας και από το διαδικτυακό κανάλι της Ενορίας, ο μεν Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο https://www.youtube.com/watch?v=UqvrWzuIPJ4 ο δε Κατανυκτικός Εσπερινός στο https://www.youtube.com/watch?v=azjk5GAfwiQ

TOP NEWS