Κυριακή των Μυροφόρων στη Μητρόπολη Χαλκίδος

  • Dogma
χαλκίδος

Με την καλούμενη θρησκευτική ευλάβεια και τάξη, τιμήθηκε η Κυριακή των Μυροφόρων στη Μητρόπολη Χαλκίδος.

Την Κυριακή 16 Μαΐου 2021, τρίτη από του Πάσχα, κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τις Άγιες Μυροφόρες γυναίκες και τους κηδευτές του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, Ιωσήφ τον ευσχήμονα και Νικόδημο τον νυκτερινό μαθητή, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υπεδέχθη στην Ι. Μονή Αγ. Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων Χαλκίδος τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο-Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε κατά την Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο, τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Γενικό Αρχιερατικό της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου, τον Εφημέριο της Ι. Μονής Αρχιμ. Χριστοφόρο Παπαθανασίου και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος κήρυξε τον θείο λόγο με αφορμή την διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή (Μάρκ. 15, 43-16, 8) και τα εορταζόμενα πρόσωπα των Μυροφόρων, που πρωταγωνίστησαν στην ταφή, αλλά έγιναν και πρώτοι μάρτυρες της Αναστάσεως του Χριστού.  Αναφέρθηκε, επίσης, στον Άγιο  Νικόδημο τον νυχτερινό μαθητή του Κυρίου, τον οποίο ευλαβείτο ιδιαιτέρως ο μακαριστός προκάτοχός του Μητροπολίτης Χαλκίδος κυρός Χρυσόστομος και έδωσε το όνομά του στον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, ο οποίος επιτελεί το έργο του σιωπηλά, με διάκριση αλλά και ταπείνωση.

 

Κατά την απόλυση ο Θεοφιλέστατος Ωρεών κ. Φιλόθεος ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο για την 38η επέτειο κουράς, που έχει σήμερα και επεσήμανε την προσφορά του Μητροπολίτου μας, αλλά και το έργο του υπέρ της προκοπής της τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ ευχήθηκε με εγκαρδιότητα στον εορτάζοντα π. Νικόδημο.

Αμέσως μετά ο π. Νικόδημος ευχαρίστησε με συγκινητικούς λόγους τον Σεβασμιώτατο για την θέρμη τον ευχών του και την αγάπη του, τον Θεοφιλέστατο για την πλησμονή της αγάπης, την οποία εκφράζει πολυτρόπως και μη παραλείποντας να παρίσταται στις χαρές των αδελφών, καθώς ευχαρίστησε και τον κατά σάρκα αδελφό του π. Νικηφόρο και όλους τους παρισταμένους Κληρικούς και Λαϊκούς.

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου

TOP NEWS