Κυριακή των Βαΐων και Ακολουθία του Νυμφίου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
κυριακή

Την είσοδό μας στα «Άγια των Αγίων» του εκκλησιαστικού βίου, την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα σηματοδοτεί η θριαμβευτική είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, που εορτάζουμε στην επερχόμενη Κυριακή των Βαΐων (9/4).

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου, προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, προκειμένου να συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις για την Έξοδο του Μεσολογγίου.

Ακολουθία του Νυμφίου

Το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων αρχίζει η περίοδος της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, στη διάρκεια της οποίας θα εξελιχθεί, μέσα στον λειτουργικό και υμνολογικό κύκλο της Εκκλησίας, η πορεία του Κυρίου προς το Πάθος και την Ανάσταση.

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Τοπικής Εκκλησίας την Κυριακή των Βαΐων, θα ψαλεί η Ακολουθία του Νυμφίου, ο Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας. Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών των Ιερών Μονών και Ναών της Τοπικής μας Εκκλησίας δημοσιεύεται εδώ.

Την Μεγάλη Δευτέρα θα ψαλεί ο Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, στις 7.30μ.μ.

TOP NEWS