Κυριακή των Βαΐων στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Πέτα Άρτης

  • Dogma
άρτης

Την Κυριακή των Βαΐων, 21 Απριλίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Πέτα (Κυράτσα) Άρτης, χοροστάτησε στον Όρθρο και ελειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος.

Στο Κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Άρτης ετόνισε, ότι χρειάζεται καθαρή συνείδηση, ανιδιοτελής θυσία και βαθειά πίστη, για να μπορέσουμε, να βιώσουμε το Μυστήριο του Σταυρού και της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού. Αν είμαστε ιδιοτελείς όπως ο Ιούδας, που διαμαρτυρήθηκε για το μύρο με το οποίο η αδελφή του Λαζάρου έπλυνε τα πόδια του Χριστού ή ρηχοί όπως ο όχλος που εφώναζε Ωσαννά στην είσοδο του Ιησού στα Ιεροσόλυμα και «άρον άρον σταύρωσον αυτόν» την Μεγάλη Παρασκευή, δεν θα μπορέσουμε να εννοήσουμε τα Σωτήρια Γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο εφημέριος του Ναού π. Παναγιώτης Τζουβάρας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας, δια χειρών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, ευγνωμοσύνης ένεκεν, ετίμησε με πλακέτα τον προεφημέριο της Ενορίας π. Ελευθέριο Μπόβολο.

Επίσης στον Ιερό Ναό, εκκλησιάστηκε η συνταξιούχος εκπαιδευτικός κυρία Έλλη Ράπτη, δασκάλα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, από την Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, προς την οποία ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τον σεβασμό του.

άρτης

TOP NEWS