Κυριακή του Θωμά στο Άργος Ορεστικό

  • Dogma
κυριακή

Τη Σύναξη της Παναγία της Γράμμουστας τίμησε και εόρτασε την Κυριακή του Θωμά, η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού, η θαυματουργή εικόνα της οποίας φυλάσσεται στον Ναό.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και των Διακόνων, αλλά και την παρουσία πλήθους πιστών.
Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής και στην καλή απιστία και στη στάση του Αποστόλου Θωμά απέναντι προς τον Αναστάντα Κύριό του.

Και χρησιμοποίησε έναν λόγο του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, ο οποίος αναφέρει τα προτερήματα του χαρακτήρος του Αποστόλου Θωμά, μεταξύ των οποίων είναι η ειλικρίνεια, η ευθύτητα και η τιμιότητά του. Κι όσοι τον ακολουθήσαμε στην αμφισβήτηση, είναι καιρός να τον ακολουθήσουμε και στην ομολογία της πίστεως.

Κι ευχήθηκε στον καθένα να έχει αυτή τη δύναμη της πίστεως και της ομολογίας του ονόματος του Χριστού, όπως ακριβώς και ο Απόστολος Θωμάς, λέγοντας χαρακτηριστικά «Ο Κύριός μου και ο Θεός μου».

Αμέσως μετά, τελέσθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Γραμμουστιανής στους δρόμους του Άργους Ορεστικού προς ευλογία και αγιασμό των παιδιών της

TOP NEWS