Κυριάκος Μητσοτάκης: Χρέος μας να στηρίξουμε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

  • Dogma
πρωθυπουργός

Στην οικονομική στήριξη προς την Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης αναφέρθηκε την Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νίκο Μπακατσέλο στο πλαίσιο του «30ου Greek Economic Summit -Turning the Odds».

Πολύ σημαντικός είναι ο ρόλος της Εκκλησίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης. “Άκουσα κάποιες κριτικές γιατί στηρίζουμε τη Θεολογική Σχολή στη Βοστώνη. Χρέος μας είναι να στηρίξουμε την Εκκλησία, την Αρχιεπισκοπή της Αμερικής διότι το έργο το οποίο επιτελεί η Εκκλησία να κρατάει τους δεσμούς της ομογένειας ζωντανούς με τη μητέρα Πατρίδα είναι απολύτως καθοριστικό. Όπως καθοριστική, βέβαια, είναι και η εκμάθηση της γλώσσας μέσα από μια νέα πολιτική με την οποία θέλουμε να κάνουμε. Να υποστηρίξουμε ομογενειακά σχολεία, δίγλωσσα σχολεία, τα οποία υπάρχουν σε πολλές περιοχές όπου έχουμε ισχυρή ελληνική κοινότητα. Σχολεία απογευματινά, σχολεία του Σαββατοκύριακου, τα οποία τα οργανώνει η Εκκλησία. Αλλά και να αξιοποιήσουμε -και επιμένω πάρα πολύ σε αυτό- και την τεχνολογία, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα σύγχρονης εκμάθησης και επαφής με την ελληνική γλώσσα με τρόπο πιο εύπεπτο, πιο σύγχρονο, πιο αποτελεσματικό, ώστε τα νέα παιδιά δεύτερης, τρίτης, τέταρτης γενιάς με ελληνικές ρίζες να μπορούν να κρατούν ζωντανή αυτή την επαφή τους με την Πατρίδα”, πρόσθεσε.

“Και βέβαια επιμένω πάρα πολύ και στα ζητήματα της εκπαιδευτικής συνεργασίας. Μια από τις μεγάλες πρωτοβουλίες τις οποίες θα ανακοινώσουμε είναι ένα πολύ διευρυμένο πρόγραμμα συνεργασίας με αμερικάνικα πανεπιστήμια. Καταρχάς για να δημιουργήσουμε μια σειρά από θερινά προγράμματα ώστε να μπορούν Αμερικάνοι, αλλά και Ελληνοαμερικάνοι φοιτητές να έρχονται να σπουδάζουν στην Ελλάδα. Να παίρνουν credits για τα αμερικάνικα πανεπιστήμια. Όλα αυτά μου φαίνονταν πάντα αυτονόητα και δεν είχαν γίνει. Ήρθε η ώρα να τα κάνουμε πράξη”, ανέφερε.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Φωτογραφία: intime

TOP NEWS