Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον Έβρο τα Marder – Σολτς: Δε μας αφορά το αν θα πάνε στα σύνορα με την Τουρκία

  • Dogma
μητσοτάκης

Κανένα πρόβλημα δεν έχει η Γερμανία με το αναπτυχθούν στα σύνορα Ελλάδας Τουρκίας τα γερμανικά ΤΟΜΑ «Marder», σύμφωνα με τις δηλώσεις του Όλαφ Σολτς στην συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Όλαφ Σολτς απάντησε σε σχετική ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου για τα Marder, λέγοντας πως δεν είναι θέμα της γερμανικής κυβέρνησης να ζητήσει τον λόγο για το πως η ελληνική πλευρά θα τα χρησιμοποιήσει, καθώς η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος και εταίρος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα πάνε στον Έβρο, καθώς κρίνεται πως εκεί θα βοηθήσουν περισσότερο τθς ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα των αποζημιώσεων λέγοντας πως δεν έχει λήξει το θέμα για την Ελλάδα.

Δεν έλειψε και η αναφορά του στην Τουρκία, λέγοντας πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέει ψέματα στο λαό του, η Ελλάδα και τα νησιά της δεν απειλούν κανέναν.

Κάλεσε για μια ακόμα φορά την Τουρκία να επιλέξει την αποκλιμάκωση ενώ ενημέρωσε τον Όλαφ Σολτς για το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Όπως είπε, η πατρίδα αμύνεται και απέναντι στην ενεργειακή επίθεση της Ρωσίας αλλά και στις προκλήσεις που γεννά η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας.

«Για την αξιοπιστία που κατέκτησε η χώρα μας είμαστε υπερήφανοι όλοι οι Έλληνες. Η χώρα μας σέβεται και αξιοποιεί την ευρωπαϊκή αρωγή και όσο πιο αποτελεσματικά την αξιοποιεί τόσο πιο εύκολο είναι να αξιοποιήσει νέους πόρους. Μακριά από ρόλους ισχυρού και αδύναμου και πιστωτή και δανειζόμενου. Συζητάμε ισότιμα και δημιουργικά. Ζούμε σε μια νέα εποχή και ήδη η Ευρώπη με την Γερμανία συντονίζει τα βήματά της για την πολιτική στο φυσικό αέριο».

Αναφερόμενος στον ένα χρόνο από την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ είπε πως πολλά έχουν αλλάξει στην Ελλάδα από τότε.

«Χάρη στις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών σχεδόν όλα είναι πολύ διαφορετικά και στην οικονομία και στην κοινωνία. Η Ελλάδα είναι εκτός ευρωπαϊκής εποπτείας και εμφανίζει έναν από τους πιο δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα έχει εκτινάξει εξαγωγές και επενδύσεις και έχει μειώσει το δημόσιο χρέος».

πηγή: onalert.gr

 

TOP NEWS