Κυρίτσης: κτίρια είναι καταπατημένα κι από την Εκκλησία

  • Dogma
κυρίτσης

Για δεκάδες χιλιάδες κτίρια και κτήματα έκανε λόγο στην τηλεόραση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις διαφορές μεταξύ των καταλήψεων επιχείρησε να αναδείξει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, τονίζοντας ότι «υπάρχει διαφορά από εγκαταλειμμένο χώρο ή χώρο σε λειτουργία».

Μιλώντας στην τηλεόραση και αναφερόμενος στις μακροχρόνιες καταλήψεις, εξήγησε ότι μπορεί να βρεθεί χρυσή τομή «με συμφωνία κυρίων», δηλαδή η πλευρά των καταληψιών θα δώσει κάποιες εγγυήσεις και ανάλογα θα πράξει και το Κράτος.

Όπως ανέφερε, πολλές καταλήψεις έχουν λειτουργήσει υπέρ του κοινωνικού συνόλου, βοηθώντας μετανάστες ή αστέγους, χωρίς να προκαλούν προβλήματα στις γειτονιές.

Ο κ. Κυρίτσης είπε ότι οι καταπατήσεις χώρων και κτιρίων είναι κάτι που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια: «δεκάδες χιλιάδες κτίρια και κτήματα είναι καταπατημένα, και από την Εκκλησία ακόμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ασκούνταν κριτική στον Νίκο Τόσκα για την εκκένωση κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε της στάσης του γραφείου Τύπου δηλώνοντας πως «όπου βρίσκουμε θέμα που έχουμε διαφωνία με τον υπουργό το επισημαίνουμε».

«Με τους λεγόμενους χώρους λατρείας σε μια εποχή θρησκευτικών παθών θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» πρόσθεσε, με αφορμή την εισβολή αντιεξουσιαστών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θεσσαλονίκης.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ