Λαγκαδά: «Αν βάλουμε μπροστά από όλα τον Σταυρό του Χριστού, θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες…»

  • Dogma

«Η σημερινή εορτή εκείνη που φέρνει κοντά τον άνθρωπο στον Θεό. Ο Ζωοποιός Σταυρός του Κυρίου μας, είναι το ξύλο της ζωής και το ξύλο της θυσίας» επεσήμανε ο μητροπολίτης Λαγκαδά κατά το κήρυγμά του για την εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού.

Θεοδώρα Αβαγιανού

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου, στην ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά.

Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη, συμπαραστατουμένων πολλών ιερέων της τοπικής εκκλησίας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο μητροπολίτης προεξήρχε της Τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αγίας Παρασκευής.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της καταστροφής της Μικράς Ασίας.

«Με τις δύο κεραίες του συμβολίζει και εκφράζει ως μήνυμα την αγάπη προς τον Θεό και προς τον άνθρωπο και εκεί που συναντώνται οι δύο κεραίες του Τιμίου Σταυρού εκεί καλούμεθα όλοι εμείς να συναντήσουμε τον Χριστό, μέσα από το πρόσωπο του αδελφού μας και της ζώσης κοινωνίας», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας την ομιλία του, ο κ. Ιωάννης, υπογράμμισε ότι «η κοινωνία και εμείς σήμερα βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι ποικίλων και δύσκολων επιλογών, αλλά αν βάλουμε μπροστά από όλα τον Σταυρό του Χριστού θα τα καταφέρουμε, θα νικήσουμε και θα βγούμε από αυτό το τέλμα που μας οδηγούν οι σκοτεινές δυνάμεις που θέλησαν ακόμα και να Τον βγάλουν το Σταυρό μέσα από το Σύμβολο της Πατρίδας μας, την γαλανόλευκη Ελληνική Σημαία..».

TOP NEWS