Λαγκαδά: «Είναι ανάγκη να έχουμε ζώσα κοινωνία με τον Θεό»

  • Dogma

«Είναι μεγάλη υπόθεση κανείς να είναι άνθρωπος του Θεού και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι μας… Πρέπει να έχουμε ζώσα κοινωνία με τον Θεό, αισθανόμενοι συνεχώς ότι είμαστε δικοί Του άνθρωποι και δικά Του παιδιά», τόνισε ο μητροπολίτης Λαγκαδά από τον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Λητής.

Θεοδώρα Αβαγιανού

«Είναι μεγάλη υπόθεση κανείς να είναι άνθρωπος του Θεού και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι μας… Πρέπει να έχουμε ζώσα κοινωνία με τον Θεό, αισθανόμενοι συνεχώς ότι είμαστε δικοί Του άνθρωποι και δικά Του παιδιά», τόνισε σήμερα ο μητροπολίτης Λαγκαδά από τον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Λητής.

Ο κ. Ιωάννης, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας για την εορτή του Αγίου Ακακίου Επισκόπου Λητής και Ρεντίνης, χειροτόνησε πρεσβύτερο τον διάκονο π. Πορφύριο Κατάγκ, φοιτητή του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ.

Ο ιεράρχης, κατά την προσφώνηση του, προέτρεψε τον π. Πορφύριο «να μην παρασύρεται από αυτά που θέλουν οι άνθρωποι αλλά να ζει όπως θέλει ο Θεός. Να μην αγαπήσει τίποτα περισσότερο από ότι υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο από τον Θεό, ο οποίος θα πρέπει και να είναι Εκείνος που θα αποτελεί συνεχώς το κέντρο της ζωής του».

TOP NEWS