Λαγκαδά Ιωάννης: «Για τα παιδιά οφείλουμε όλοι μας, να πράξουμε το καλύτερο «

  • Dogma
λαγκαδά

Επ’ ευκαιρία της εορτής των Εφόρων των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας και Αγίων Μεγάλων Οικουμενικών Διδασκάλων και Ιεραρχών της Εκκλησίας μας, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης απένειμε προ της Απολύσεως της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη εις τον Ιερό Μητροπολιτικό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, τιμητικά Βραβεία και Αριστεία στους Πρωτεύσαντες, κατά το απελθόν σχολικό έτος 2018-2019, μαθητές των σχολικών μονάδων της επαρχίας μας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, παρέστησαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Ταχματζίδη, μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, Δάσκαλοι και Εκπαιδευτικοί καθώς και αρκετοί Πιστοί, ενώ το αναλόγιο του Ναού λάμπρυνε με την παρουσία τους η Παιδική Χορωδία «Ειρμός», εις την οποία στο τέλος απονεμηθήκαν τιμητικοί τίτλοι εξ αφορμής των διακρίσεων που έλαβε στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψαλτικής, που διεξήχθη προ ολίγου καιρού εις την περιοχή του Βόλου.

Προ της τιμητικής εκδηλώσεως ανεγνώσθη υπό του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως π. Αναστασίου Παρούτογλου, το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, προς τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των Ελληνικών Σχολείων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη του Μαθητές και τις Μαθήτριες για τις άριστες επιδόσεις τους στα μαθήματα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «γι΄ αυτά τα παιδιά οφείλουμε όλοι μας, να πράξουμε ο καθένας από την δική του πλευρά ότι είναι δυνατόν καλύτερο, γιατί αυτά είναι το μέλλον του τόπου μας και οι συνεχιστές των παραδόσεων μας».

Καταλήγοντας τα συμβούλεψε πατρικά να μην αγχώνονται και να μην στεναχωριούνται για τίποτα, διότι «αυτά που διορθώνονται, μπορούν να τα διορθώσουν και αυτά που δεν διορθώνονται, μπορούν να τα ξεπεράσουν και να προχωρήσουν μπροστά, έχοντας τον Χριστό στην καρδιά τους», ενώ τα προέτρεψε παράλληλα να κάνουν μία προσπάθεια και να μελετήσουν τα έργα και την διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών, οι οποίοι και ήταν οι Άριστοι του Γένους μας σε όλα τα επίπεδα, και μέσα από αυτά να πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μηνύματα, τα οποία είναι μηνύματα ζωής, χαράς, ελπίδος και αισιοδοξίας.

TOP NEWS