Λαγκαδά Ιωάννης: Η Εκκλησία σώζει

  • Dogma
λαγκαδά

«Τα πάντα μέσα στην ζωή της Εκκλησίας έχουν τον δικό τους σκοπό και την δική τους σημασία, γι΄ αυτό θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε καταλλήλως, ώστε με την δική μας συμπεριφορά και τρόπο βιωτής να αποτελούμε το παράδειγμα για τον κάθε άνθρωπο και πιστό» τόνισε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά.

Το απόγευμα του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου 2016, μετά του πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού, ο οποίος τελέσθηκε χοροστατουντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, πραγματοποιήθηκε η Τελετή της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας των Ιεροψαλτών, των Ιεροπαίδων και των Νεωκόρων όλων των ενοριών της Μητροπόλεως Λαγκαδά.

DSC_5449

DSC_5456

Κατά τον χαιρετισμό του προς όλους τους παρισταμένους, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στην σημασία των θεσμών αυτών, οι οποίοι και αποτελούν τις κατώτερες βαθμίδες του κλήρου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποτελούν το λαμπρό εκείνο παράδειγμα προς όλους του Πιστούς, διότι εκ της θέσεως τους αυτή, που τους εμπιστεύτηκε η Αγία μας Εκκλησία για να προσφέρουν την διακονία τους, κατέχουν σπουδαιότατο ρόλο κατά την διάρκεια των διαφόρων λατρευτικών συνάξεων, και αποτελούν έναν ακόμη σύνδεσμο με τον ίδιο τον Κύριο.

DSC_5458

DSC_5465

Όλοι μαζί, ανώτεροι και κατώτεροι κληρικοί, αποτελούν την ενότητα εκείνη του σώματος της διακονίας και όλοι μαζί υπηρετούν την Θεία Λατρεία που είναι και το κέντρο όλων των Μυστηρίων, υπογράμμισε σε αλλά σημείο ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, ενώ επεσήμανε ότι ο καθένας ξεχωριστά θα πρέπει να τελεί με κατάνυξη, σοβαρότητα και ιεροπρέπεια αυτό που υπηρετεί έχοντας συνεχώς επίγνωση του  Νόμου του Θεού, ερχόμενος πάντοτε με σωστό τρόπο και γεμάτος ευσέβεια διά την επιτέλεση του διακονήματος του.

DSC_5483

Τα πάντα μέσα στην ζωή της Εκκλησίας έχουν τον δικό τους σκοπό και την δική τους σημασία, γι΄ αυτό θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε καταλλήλως, ώστε με την δική μας συμπεριφορά και τρόπο βιωτής να αποτελούμε το παράδειγμα για τον κάθε άνθρωπο και πιστό, του οποίου και διακονούμε καθ’ όλη την πορεία της ζωής του.

DSC_5491

Ο κάθε Ναός είναι το σπίτι όλων μας, και ο Κύριος μας δίδει την δυνατότητα να είμαστε συνκυριούχοι των πάντων. Η Εκκλησία μας είναι Εκκλησία προσευχομένων και θα πρέπει να προσέχουμε συνεχώς την στάση και τρόπο που διακονούμε σ΄αυτήν, τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, επισημαίνοντας ότι η Εκκλησία σώζει και εμείς όλοι, είμαστε συνεργοί στο έργο της Σωτηρίας του Ανθρώπου.

DSC_5507

Ενώ καταλήγοντας δεν παρέλειψε να τονίσει ότι πρέπει πρώτα εμείς θα πρέπει να καλλιεργούμε σωστά την δική μας πνευματική ζωή, ώστε να γινόμαστε φορείς του μηνύματος της Αναστάσεως του Κυρίου που ανοίγει και τον δρόμο της δικής μας Αναστάσεως μέσα από την μετάνοια και την ταπείνωση μας.

DSC_5515

Θα πρέπει να γίνουμε άνθρωποι του Θεού, έχοντας επίγνωση του που είμαστε και το τι πράττουμε, ώστε μέσα από την συντριβή και την επίγνωση της αμαρτωλότητος μας, να έχουμε την χάρη και να κερδίσουμε την αιώνιο ζωή που χαρίζει ο Κύριος.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ