Λαγκαδά Ιωάννης: Κοντά στον Θεό ο άνθρωπος νιώθει την πληρότητα και την επάρκεια

  • Dogma
λαγκαδά

«Κοντά στον Θεό ο άνθρωπος νιώθει την πληρότητα και την επάρκεια, ενώ μακριά Του υπάρχει η αποτυχία, η φθορά και ο θάνατος», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Σεβαμσιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, κατά την διάρκεια της κυριακάτικης ομιλίας του, εις τον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, όπου και ιερούργησε την 24η Φεβρουαρίου ε.έ., δεύτερη Κυριακή της ευλογημένης περιόδου του Τριωδίου.

Παίρνοντας αφορμή από την σημερινή πολύ χαρακτηριστική Ευαγγελική Περικοπή του Ασώτου Υιού, η οποία είναι από μόνης της, μία από τις πιο δυναμικές και πιο πλήρεις, λόγω των πολλών υπερφυών και σωτηρίων μηνυμάτων που περιέχει για την αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο, ο Σεβασμιώτατος τόνισε το μήνυμα της επιστροφής μας προς τον Θεό και την κοινωνία της αγάπης και της χαράς που μας χαρίζει, υπογραμμίζοντας ότι «η αγάπη του Θεού παραμένει σταθερή προς όλους, ανεξαρτήτως αν κάποιοι νομίζουν ότι αν φύγουν μακριά θα μπορέσουν να αυτονομηθούν και να ανεξαρτητοποιηθούν. Όποιος απομακρύνει τον εαυτό του από Θεό, οδηγείται σε περιπέτειες. Ο Θεός δίνει συνεχώς ευκαιρίες στον άνθρωπο για να επιστρέψει κοντά Του και να βρει αυτό που άφησε».

Καταλήγοντας επεσήμανε ότι «μακριά από τον Θεό υπάρχει η αποτυχία. Θα πρέπει να πάρουμε μία απόφαση και να πορευτούμε προς τον Θεό-Πατέρα ζητώντας το έλεος Του. Η ευλογημένη περίοδος του Τριωδίου, που ήδη διανύουμε δίνει στον καθένα αυτή την ευκαιρία και την προοπτική του προσωπικού ελέγχου και του επαναπροσδιορισμού της στάσης της ζωής του έναντι του Θεού και των ανθρώπων».

λαγκαδά

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ