Λαγκαδά Ιωάννης: «Όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα σε μία κοινωνία χωρίς διακρίσεις και δίχως αποκλεισμούς»

  • Dogma
λαγκαδά

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο περίοδοι περίοδος φιλοξενίας ατόμων Α.μ.Ε.Α., η οποία έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του «Φιλοξενείου Νέων» της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, στην πανέμορφη περιοχή του Σοχού.

Συνολικά, με τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, φιλοξενήθηκαν περίπου 48 παιδιά του Κέντρου Α.μ.Ε.Α. «Ο ΣΩΤΗΡ» από την Θεσσαλονίκη και το Κολχικό, συνοδεία 24 Εκπαιδευτών – Θεραπευτών, 3 ατόμων βοηθητικού προσωπικού και ορισμένων γονέων, χωρισμένα σε δύο περιόδους κατά την περίοδο του Αυγούστου.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου και της φύσεως, δίδοντας τους ταυτόχρονα την δυνατότητα να ασχοληθούν με ψυχοκινητικά, μουσικοκινητικά, μουσικοθεραπευτικά και παιδαγωγικά παιχνίδια. Επίσης, απασχολήθηκαν με τις εικαστικές κατασκευές χρησιμοποιώντας αποκλειστικά υλικά του περιβάλλοντος χώρου μέσα στο πλαίσιο της έργοθεραπευτικής αγωγής τους.Επιπλέον τους δόθηκε η ευκαιρία λόγω του χώρου, να έρχονται σε καθημερινή επαφή με την πνευματική ζωή της Εκκλησίας μας, συμμετέχοντας ενεργά και ψάλλοντας στις Ιερές Ακολουθίες που τελούνταν, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, βοηθώντας τα περισσότερο και με αυτό τον τρόπο, στην κοινωνική ενσωμάτωσή τους και στην περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τους συναισθήματος, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην σωματική και ψυχική τους υγεία.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στις εγκαταστάσεις του «Φιλοξενίου Νέων Σοχού», Κληρικοί της Ιεράς μας Μητροπόλεως, επισκέπτονταν καθημερινά τον χώρο, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους και φροντίζοντας τόσο για την επάρκεια των υλικών αγαθών και τον τροφίμων όσο και για την πνευματική καλλιέργεια των ατόμων αυτών, βοηθώντας τους να κατανοήσουν ότι «όλοι άνθρωποι που έρχονται να ζήσουν σε αυτόν τον κόσμο, έχουν τα ίδια δικαιώματα μέσα σε μια κοινωνία που πρέπει να οικοδομείται με αισθήματα αλληλεγγύης και αλληλοαποδοχής, μία κοινωνία χωρίς διακρίσεις και δίχως αποκλεισμούς», όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, στις συναντήσεις που είχε με τα παιδιά.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ