Λαγκαδά Ιωάννης: Στο κέντρο της καρδιά μας ο Κύριος

  • Dogma
λαγκαδά

Την 2α του τρέχοντος μηνός Φεβρουαρίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία εορτάζεται, η Μεγάλη Δεσποτοθεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον πάνσεπτο και περικαλλή Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε εκτενώς στα νοήματα της σημερινής εορτής που ο καθένας καλείται να ζήσει μέσα στην ζωή της Εκκλησίας μας, καθώς επίσης και στην μορφή του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, επισημαίνοντας το πόσο σπουδαίο γεγονός για τον κάθε άνθρωπο θα ήταν, αν υπήρχε στο κέντρο της ζωής του ο Ναός του Θεού και στο κέντρο της καρδιάς του ο Κύριος, ώστε να μπορεί να νιώσει την χαρά που ένιωσε και ο Άγιος Συμεών όταν αντίκρισε τον νηπιάσαντα Κύριο.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να υποδεχτεί τον Χριστό στην ζωή, στην καρδιά και στην υπόσταση του και να γίνει και ίδιος Θεοδόχος, τόνισε καταλήγοντας την ομιλία ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις μητέρες, μιας και σήμερα σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση θεωρείται και η εορτή της Μητέρας, τις οποίες και ευχήθηκε τα παιδιά τους να έχουν την Χάρη του Κυρίου και να είναι συνεχώς χαριτωμένα και ευλογημένα, βαδίζοντας συνεχώς την οδό της Χάριτος, καθώς και να αξιωθούν στην ζωή τους να έχουν την βιωματική εμπειρία του βιούντος εν καρδία του ανθρώπου, υπό απεριγράπτου ευφροσύνης Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Ακολουθεί η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου:

Ομιλία Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, επί τη Εορτής της Υπαπαντής by Imlagada on Mixcloud

TOP NEWS