Λαγκαδά: Ο άνθρωπος πορεύεται ασφαλώς, όταν η ζωή του εκφράζει το θέλημα του Θεού

  • Dogma

«Πρέπει να κατανοήσουμε πως ο άνθρωπος μπορεί να πορεύεται ασφαλώς, όταν η ζωή του εκφράζει το θέλημα του Θεού..» τόνισε ο μητροπολίτης Λαγκαδά κατά την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου.

Θεοδώρα Αβαγιανού

«Πρέπει να κατανοήσουμε πως ο άνθρωπος μπορεί να πορεύεται ασφαλώς, όταν η ζωή του εκφράζει το θέλημα του Θεού, όταν με τη ζωή του ο άνθρωπος βιώνει το θέλημα του Θεού..» τόνισε ο μητροπολίτης Λαγκαδά κατά την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου.

Αναφερόμενος στο νόημα της σημερινής γιορτής, ο κ. Ιωάννης επεσήμανε ότι «οφείλουμε να δοξάσουμε το Θεό που μας αξιώνει για μια ακόμη φορά να γιορτάσουμε το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου εις την πάνσεπτη Ιερά Μονή, οπού καθ’ έτος μεταφέρεται από το Αγιώνυμο Όρος η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου…».

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η διδασκαλία της Εκκλησίας δεν είναι μία διδασκαλία ενός savoir vivre, δεν είναι μια καθηκοντολογία ούτε είναι μια ηθικολογία. Η διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησία φανερώνει το Λόγο του Θεού, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ο Οποίος έρχεται να αναπλάσει τη φθαρείσα από την αμαρτία φύση μας», πρόσθεσε ο μητροπολίτης.

Προηγουμένως ο ιεράρχης προεξήρχε της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία έλαβαν μέρος οι Καθηγούμενοι των μονών Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας-Πάρου ,Μεταμορφώσεως του Σωτήρος–Σοχού και ο Καθηγούμενος της ιεράς μονής Δοχειαρίου–Αγίου Όρους.

TOP NEWS