Λαγκαδά: Ο Κύριος μέσω του Λαζάρου, μας καλεί όλους να βγούμε από την φθορά και τον θάνατο

  • Dogma
λαγκαδά

Το Σάββατο, προ της Κυριακής των Βαΐων, 23 του μηνός Απριλίου ε.έ., τιμήθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης,  η εορτή της μνήμης του εγερθέντος αγίου και δικαίου φίλου του Χριστού Λαζάρου, πρώτου Επισκόπου Κιτίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου, συμπαραστατούμενος μεταξύ των άλλων κληρικών και υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλου Κεχαγιόγλου.

DSC_3673

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης υπογράμμισε ότι με την φράση «Δεύρω Έξω», που απευθύνει ο Κύριος στον Λάζαρο, μας καλεί όλους να βγούμε από την φθορά και τον θάνατο, ώστε να ζήσουμε την ζωή της Καινής Κτίσεως.

DSC_3676 DSC_3687 DSC_3714 DSC_3730

Με το γεγονός της Αναστάσεως του Λαζάρου, ο Κύριος καταργεί τον θάνατο και μας φανερώνεται ως Αρχηγός της ζωής και ως Μόνος έχοντα επί του θανάτου κυριότητα, επεσήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του για να καταλήξει λέγοντας, η Έγερση του Λαζάρου αποτελεί το προμήνυμα της κοινής Ανάστασης, αρκεί πάντοτε να πιστεύουμε αληθινά.

DSC_3732 DSC_3754 DSC_3767

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργία, επισκέφτηκαν στο Επισκοπείο ομάδες μικρών παιδιών όπου και έψαλλαν τα  παραδοσιακά κάλαντα του Αγίου Λαζάρου, δίδοντας έτσι και αυτά, με τον δικό τους τρόπο, το μήνυμα της Αναστάσεως του Λαζάρου και συνεχίζοντας την διατήρηση των παραδόσεων της πατρίδος μας, οι οποίες και είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας.

DSC_3779 DSC_3786 DSC_3797

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αφού ευχαρίστησε τα παιδιά που ήρθαν και τραγούδησαν τα παραδοσιακά αυτά κάλαντα, τα ευχήθηκε καταλλήλως δια τις επερχόμενες ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και της Ζωηφόρου Αναστάσεως του Κυρίου, ενώ παράλληλα τα προσέφερε και τα παραδοσιακά «Λαζαράκια».

DSC_3807 DSC_3820

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ