Λαμία: Ετοιμάζεται να εορτάσει τον πολιούχο και ελευθερωτή της Ευαγγελιστή Λουκά

  • Dogma
λαμία

Η Λαμία ετοιμάζεται , με κάθε επισημότητα και Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, να εορτάσει την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου τον Πολιούχο και Ελευθερωτή της Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα  ξεκινήσουν  με τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό  Εσπερινό στις 6:00 το απόγευμα της Πέμπτης, στον ομώνυμο Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού.

Την κυριώνυμο ημέρα θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της πόλεως και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Ευαγγελιστού Λουκά μέχρι τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, όπου θα παραμείνει η Εικόνα για μία εβδομάδα.

Στις Ιερές Ακολουθίες θα προεξάρχει ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 fm).

Προσκαλούμε τον ευσεβή λαό της Φθιώτιδος να τιμήσει την μεγάλη εορτή του Αγίου Λουκά, με τις πρεσβείες του οποίου πριν 75 χρόνια την ίδια ημέρα της εορτής του, απελευθερώθηκε η Λαμία, από τους Γερμανούς κατακτητές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΜΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΜΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ

TOP NEWS