ΛΑΜΙΑ: Παρενέργειες από την απαγόρευση των διπλών μυστηρίων

  • Dogma

Διχασμένος  εμφανίζεται ο κόσμος στη Λαμία. Αιτία, η απόφαση του Μητροπολίτη κ. Νικολάου να απογορεύσει την ταυτόχρονη τέλεση γάμου και βάφτισης από 1ης Ιανουαρίου 2013.

Λουδάρος Ανδρέας

Διχασμένος εμφανίζεται ο κόσμος στη Λαμία. Αιτία, η απόφαση του Μητροπολίτη κ. Νικολάου να απογορεύσει την ταυτόχρονη τέλεση γάμου και βάφτισης από 1ης Ιανουαρίου 2013.

Η απόφαση του Μητροπολίτη θεωρείται ορθή από πνευματικής άποψης σε μεγάλο κομμάτι της Εκκλησίας, πλην όμως κάποιοι –ιδίως στους χαλεπούς καιρούς στους οποίους ζούμε- είδαν σκοπιμότητες κάθε άλλο παρά… πνευματικές. Τα νεαρά ζευγάρια επιχειρούν, με το… κόλπο του διπλού μυστηρίου, να περικόψουν τα έξοδα, από την άλλη όμως πλήττονται και τα έσοδα της Εκκλησίας.

Η Μητρόπολη Φθιώτιδος επιμένει ότι δεν είναι δυνατόν να σπαταλώνται, ακόμη και τώρα, τόσα χρήματα σε λουλούδια και σε κέντρα, και την ίδια στιγμή να γίνεται τόσος ντόρος για τα λίγα (σε σχέση με το σύνολο των δαπανών) ευρώ που παίρνει ο ναός.

Ορισμένοι νέοι άνθρωποι που ρωτήθηκαν από μέσα ενημέρωσης απείλησαν ωστόσο ότι η απόφαση αυτή τους φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο δημαρχείο! Η συνέχεια, το Γενάρη.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ