Λαμπρά εγκαίνια Αγίου Παϊσίου από τον Λαρίσης Ιερώνυμος

  • Dogma
αγίου παισίου

Με λαμπρότητα τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο Στρατόπεδο Παπαβασιλείου στον Αμπελώνα από τον Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμο

Τον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου εντός του Στρατοπέδου “Παπαβασιλοπούλου” στον Αμπελώνα εγκαινίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Την παραμονή των εγκαινίων τελέσθηκε η Ακολουθία της Καταθέσεως των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νεομαρτύρων των εν Νταώ Πεντέλης αθλησάντων, του Αγίου ενδόξου Γεδεών του εν Τυρνάβω και του Αγίου ενδόξου Γεωργίου του εκ Ραψάνης και στην συνέχεια ο Μεγάλος Εσπερινός παρουσία του Διοικητού της 1ης Στρατιάς Στρατηγού Ιω. Τσιόπλου.

Ανήμερα της ημέρας της εορτής του Οσίου Πατρός ημών Αρσενίου του Καππαδόκου, πνευματικού πατέρα του Οσίου Παϊσίου επέλεξε ο Σεβασμιώτατος ως μέρα των εγκαινίων του Ιερού Ναού. Τελέσθηκε ο Όρθρος, η Ακολουθία των Εγκαινίων και η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργιά με τη συμμετοχή πατέρων της μητροπόλεώς μας, παρουσία του Στρατηγού Θεοδ. Χατζηγεωργίου Υποδιοικητού της 1ης Στρατιάς .

Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τα σημεία των εγκαινίων και αναφέρθηκε στο Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη ως πνευματικό πατέρα του Οσίου Παϊσίου, ενώ τόνισε το θυσιαστικό φρόνημα και των δύο Αγίων.

 

TOP NEWS