Λαμπρά Εγκαίνια Ευαγγελιστρίας Αλμυρού

  • Dogma
ευαγγελιστρίας

Ιστορικές στιγμές έζησε ο Αλμυρός, καθώς τελέστηκαν τα Εγκαίνια του περικαλλούς Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας, από τον Σεβ. Ποιμενάρχη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Στα Εγκαίνια συμμετείχαν οι Κληρικοί της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αλμυρού, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Δημήτριος Εσερίδης και πλήθος λαού.

Ο Προϊστάμενος της ενορίας Πρωτ. Αιμιλιανός Χικάρος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος για την ευλογία των Εγκαινίων και ευχήθηκε ο Ναός της Ευαγγελίστριας  να συνεχίσει την ιστορική του πορεία, προς δόξαν Θεού και πνευματική ωφέλεια των ενοριτών.

Τον λόγο έλαβε, στη συνέχεια, ο προκάτοχός του π. Δημήτριος Ζαρίφης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του πρώτου Ναού, που καταστράφηκε από τον σεισμό του 1980 και στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, έκτοτε, για την ανέγερση του νέου περικαλλούς Ναού, που αποτελεί στολίδι για την πόλη του Αλμυρού. Ο π. Δημήτριος αναφέρθηκε, με ευγνωμοσύνη, σε όλους όσοι κοπίασαν τα προηγούμενα χρόνια, «για να φτάσουμε στη στιγμή που ζούμε σήμερα, Επιτρόπους, μέλη ερανικών επιτροπών, τους κατοίκους, που μαζί με τα κατεστραμμένα σπίτια τους έφτιαξαν και αυτόν τον Ναό, τους γνωστούς και αφανείς ευεργέτες, ιδιαιτέρως δε τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο οποίος μας συμπαραστάθηκε, έργοις και λόγοις, κατά τη μακρά περίοδο της ανεγέρσεως, καθώς και τον εκλεκτό συνεφημέριο π. Αιμιλιανό». Τέλος, ο π. Δημήτριος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο, για την πατρική αγάπη και εμπιστοσύνη του.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τόνισε ότι «τα Εγκαίνια ενός Ναού σφραγίζουν την ζωή της ενορίας. Ο Ναός αυτός είναι η σφραγίδα της ευσέβειας των κατοίκων της περιοχής». Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον π. Δημήτριο για την καταλυτική συμβολή του στην ανέγερση του Ναού και επεσήμανε ότι «οι Έλληνες είμαστε ευλογημένοι, γιατί σε μια τέτοια δύσκολη εποχή για όλο τον κόσμο συνεχίζουμε να χτίζουμε Ναούς, γεγονός που δείχνει ότι ο λαός μας γνωρίζει ποιο είναι το κέντρο της ζωής του, ο Ναός, στον οποίο ζούμε τις κορυφαίες στιγμές της ζωής μας και ολοκληρώνουμε τον βίο μας, καθώς ο Ναός συμβολίζει την ένωση ουρανού και γης».

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε, για άλλη μια φορά, ότι «στην πατρίδα μας η Ορθοδοξία είναι η ενοποιός μας δύναμη κι εμείς διακονούμε την ενότητα και κρατάμε ζωντανή την ελπίδα του λαού». Κάλεσε τον λαό να καμαρώνει γι’ αυτό το έργο, που είναι δικό του έργο και με ευγνωμοσύνη ευχαρίστησε τους συντελεστές της ανέγερσής του.

2017_30_09_egk_evag_alm_20 2017_30_09_egk_evag_alm_25 ευαγγελιστρίας 2017_30_09_egk_evag_alm_17 2017_30_09_egk_evag_alm_15 2017_30_09_egk_evag_alm_13 2017_30_09_egk_evag_alm_11 2017_30_09_egk_evag_alm_05 2017_30_09_egk_evag_alm_04 2017_30_09_egk_evag_alm_02

 

TOP NEWS