Λαμπρά εορτή Αγίου Γεωργίου στην Ερμούπολη

  • Dogma

Η Ερμούπολη τίμησε την ιερά μνήμη του Προστάτου του Ένδοξου Ελληνικού Πεζικού Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Γεωργίου

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως, με τη λειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου του Ιερού Ναού Αρχιμ. Δωροθέου Γάγγου και του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως Αρχιμ. Βενέδικτου Φραγκογιάννη και την παρουσία του Δημάρχου Σύρου- Ερμούπολης κ. Νικολ. Λειβαδάρα και εκπροσώπων των τοπικών πολιτικών, αυτοδιοικητικών, στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπείας μαθητών του 4ου Πειραματικού Σχολείου Ερμούπολης με τη σημαία τους, με τη συνοδεία Εκπαιδευτικού του Σχολείου, μελών του Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ και πρωτοφανούς πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα λιτανεία της θαυματουργού Εικόνος του Αγίου Γεωργίου, στο παρακείμενο του Ναού Κοιμητήριο, φερομένης υπό των Μελών του Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης παιάνιζε εόρτια εμβατήρια.

Στη σύντομη προσλαλιά του από το κοινοτάφιο των Ιερέων της Σύρου, στο οποίο αναπαύεται και ο αοίδιμος Μητροπολίτης Εφέσου Χρυσόστομος (Κωνσταντινίδης), ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στον κύκλο της ζωής του ανθρώπου, από τη βρεφική ηλικία έως το βιολογικό θάνατο, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία συμπαρίσταται στον άνθρωπο σε κάθε στάδιο της ζωής του, προσευχόμενη υπέρ αυτού, από τον σαραντισμό του μέχρι και την έξοδό του από τη ζωή.

Τόνισε, επίσης, ότι οι κείμενοι στο Κοιμητήριο δεν είναι νεκροί, αλλά έχουν υποστεί, μόνο, τη νομοτελειακή φθορά του σώματος, ζουν κοντά στο Θεό και προσεύχονται για μας!

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νικόλαο Γαβαλλά, μετέβη στο Στρατόπεδο «Λοχαγού Αποστ. Ζαφείρη», το οποίο εφέτος συμπληρώνει 100 χρόνια παρουσίας στην ζωή και την κοινωνία της Σύρου, και τέλεσε τη Δοξολογία για την εορτή του Προστάτου του Ένδοξου Ελληνικού Πεζικού Αγίου Γεωργίου.
Στη συνέχεια, περιήλθε έκθεση όπλων, ξεναγηθείς από τον Διοικητή του Στρατοπέδου, ο οποίος του προσέφερε αναμνηστικό της 100ής επετείου του Στρατοπέδου, φιλοτεχνημένο από τους υπηρετούντες σ’ αυτό.

TOP NEWS