Λαμπρά οι Μυκόνιοι τίμησαν την Αγία Κυριακή

  • Dogma
κυριακής

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, στη Χώρα της Μυκόνου, τελέστηκε , εν πληθούση Εκκλησία, ο Εόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή όλων των Εφημεριών της νήσου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, τον οποίο υπεδέχθησαν στα πρόπυλα του Ναού τα Μέλη του Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου και του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΜΑΝΤΩ», αναφέρθηκε στο νόημα της Ορθόδοξης λατρείας, έτσι όπως ενσαρκώνεται, όπως είπε χαρακτηριστικά, απόψε, στο ιερό Θυσιαστήριο, στην εικόνα της Αναστάσεως και στις εικόνες των Αγίων, στα λαμπρά άμφια των Πρεσβυτέρων και των Διακόνων, στους ύμνους των Ιεροψαλτών και την παρουσία όλων, και ιδιαίτερα των παιδιών που είχαν κατακλύσει το Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και μάλιστα τους γονείς, τους οποίους προέτρεψε, ακολοθώντας το παράδειγμα των γονέων της Αγίας Κυριακής, να ενσταλάξουν στις ψυχές των παιδιών τους την αγάπη προς το Χριστό και την Εκκλησία, το μόνο αρραγές θεμέλιο επί του οποίου θα μπορέσουν να οικοδομήσουν υγιείς, χαριτωμένες και πνευματικές προσωπικότητες, χρήσιμες για την κοινωνία, και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ.

Εμμανουήλ Γαλανάκη και τους συνεργάτες του για την προετοιμασία της Πανηγύρεως.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στον ως άνω πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής.

κυριακής

TOP NEWS