Λαμπρά πανήγυρη Ι.Ν Αγίου Αντωνίου Καλαμαύκας

  • Dogma
αντωνίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια πανηγύρισε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2023, μνήμη του Οσίου Αντωνίου του Μεγάλου και Καθηγητού της Ερήμου, ο ομώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός στην Καλαμαύκα Ιεράπετρας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και ευλόγησε τους προσφερόμενους  άρτους.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον οσιακό βίο, τα ασκητικά παλαίσματα και στις αρετές του Μεγάλου Αντωνίου, υπογραμμίζοντας ότι αποτέλεσε τον πρώτο οικιστή της ερήμου, τον οργανωνή του αναχωρητικού μοναχισμού και τον δάσκαλο των ασκητών και εραστών της ιεράς ησυχίας. Όπως σημείωσε, αποτελεί υπόδειγμα ασκητικού φρονήματος και ορθόδοξου χριστιανικού ήθους σε μια εποχή αποδόμησης θεσμών και αξιών, αυτονόμησης, φιλαυτίας και δικαιωματισμού, όπως μαρτυρεί και το υπό συζήτηση θέμα του λεγομένου «γάμου» μεταξύ ομόφυλλων προσώπων. Τέλος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα χρόνια πολλά με τη χάρη και τις πρεσβείες του Μεγάλου Αντωνίου, προστάτου της Ενορίας Καλαμαύκας, προκειμένου να αντιμετωπίζουμε τους ποικίλους πειρασμούς και τις δοκιμασίες της καθημερινότητας, αλλά και να παραμένουμε τροχοδρομημένοι στη σωστή πορεία των Οσίων της πίστεώς μας που οδηγεί στην ανέπερη Βασιλεία του Θεού.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Αντωνίου Καλαμαύκας Πρωτ. Γεώργιος Μοναχός, ο Εφημέριος της Ενορίας Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας και Αρχιερατικός Επίτροπος της Β΄Αρχιερατικής περιφέρειας Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ έψαλλε ο Πρωτοψάλτης και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως κ. Ιωάννης Αρώνης. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Κουγιουμουτζάκης και κ. Φωτεινή Περακάκη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Ιεράπετρας κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, η νέα Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλαμαύκας κ. Ειρήνη Ψυλλινάκη, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμαύκας κ. Εμμανουήλ Γαρεφαλάκης, ενορίτες και άλλοι ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής.

TOP NEWS