Λαμπρά πανηγύρισε η Ι.Μ Οσίου Ιωάννου Καλυβίτου Ψαχνών

  • Dogma

Την Τρίτη της Διακαινησίμου εβδομάδος, 18 Απριλίου 2023, εόρτασε με λαμπρότητα η ιστορική Ιερά Μονή Οσίου Ιωάννου του Καλυβίτου Ψαχνών επί τη μνήμη της ανακομιδής των λειψάνων του φερωνύμου προστάτου της, στην οποία εκκλησιάσθηκε πλήθος ευσεβών χριστιανών.

Στον αναστάσιμο Όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και  τέλεσε την Θεία Λειτουργία που ακολούθησε, με συλλειτουργούς τους Ιεροκήρυκες Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη-Β΄ Γραμματέα της Ι. Συνόδου, Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, τον εκτελούντα χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου Αρχιμ. Στέφανο Καραμούζη-Προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Αποστόλων Ν. Αρτάκης, τον Πρεσβ. Πέτρο Βλάχο-Εφημέριο της Ενορίας Ν. Λαμψάκου και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο  Σεβασμιώτατος Χαλκίδος, αναφερθείς στην μαρτυρία της αληθείας της Αναστάσεως, όχι μόνο μέσα από τα ιστορικά αποδεικτικά στοιχεία, αλλά και την υπεράσπιση αυτής της αλήθειας από τους αγίους κάθε εποχής, όπως ο Όσιος Ιωάννης ο Καλυβίτης, οι Άγιοι Νεομάρτυρες Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη και ο Όσιος Πατάπιος, οι οποίοι με το μαρτύριο είτε του αίματος, είτε της συνειδήσεως παρέμειναν έως τέλους πιστοί κήρυκες του φαιδρού κηρύγματος της Αναστάσεως.

Το ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν ο εθελοντής ιεροψάλτης της Ι. Μονής κ. Νικόλαος Τζιγιάννης και άλλοι ιεροψάλτες φίλοι της Ι. Μονής.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Παπαϊωάννου.

 

TOP NEWS