Λαμπρά πανηγύρισε ο Ι.Ν Αγίας Ειρήνης Κουτσουρά

  • Dogma
ειρήνης

Μέσα στην ευφροσύνη ατμόσφαιρα του Πάσχα πανηγύρισε την Πέμπτη της Διακαινησίμου 9 Μαΐου 2024 ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης Κουτσουρά.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στη σύντομη αλλά περιεκτική ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη ζωή και τα πολλά μαρτύρια που υπέστη η Αγία Μεγαλομάρτυς Ειρήνη, από τα οποία η αγία έμεινε τελείως αβλαβής και πολλοί επίστευσαν στον Χριστό, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις αρετές της ανδρείας, της σωφροσύνης και της σταθερής πίστης  που την διέκριναν.

Τέλος ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε χρόνια πολλά με την ειρήνη και τη τις Αναστάσεως του Κυρίου και τις πρεσβείες της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Ιωάννης Νεστοράκης, Εφημέριος της Ενορίας Μαύρου Κολύμπου και Αρχιερατικός Επίτροπος Στ΄ Αρχιερατ. Περιφέρειας, ο Αιδεσ. Οικονόμος π. Μηνάς Κρητικός, Εφημέριος της Ενορίας Κουτσουρά, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Στην πανήγυρη του ναού παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου κ. Γεώργιος Κουγιουμουτζάκης και κ. Νεκτάριος Παπαδάκης, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Σταυροχωρίου κ. Γεώργιος Παπαδάκης και Αγίου Στεφάνου κ. Εμμανουήλ Τσαμπανάκης και αρκετοί ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής.

TOP NEWS