Λαμπρά πανηγύρισε ο Μητροπολιτικό Ναός Αγίου Σπυρίδωνος στην Κίσαμο

  • Dogma
κίσαμος

Η Κίσαμος πόλις ντύθηκε τα γιορτινά της, εορτάζουσα τον φύλακα άγγελο της, τον Άγιο Σπυρίδωνα, προστάτη και πάτρωνα της.

Ο  Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος έλαβε μέρος την κυριώνυμη ημέρα στην πανήγυρη του πολιούχου της ιστορικής πόλεως.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, συλλειτουργούντων των  Μητροπολιτών: Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και του Ποιμενάρχου κ. Αμφιλοχίου, με την συμμετοχή Πρωτοσυγκέλλων και Ηγουμένων απ΄ όλη την Μεγαλόνησο.

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος με λόγο θεολογικό, ουσιαστικό, κατανοητό και ιδιαίτερα εμπνευσμένο, αναφέρθηκε εις τον βίο και την πολιτεία του Αγίου Σπυρίδωνος ως και την σχέση του με την πόλη της Κισάμου.

Ο οικείος Ιεράρχης κ.Αμφιλόχιος, με λόγους θερμούς, καλωσόρισε, χαιρέτισε και ευχαρίστησε τόσο τους προσκεκλημένους Ιεράρχες, όσο και όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και συμμετέχοντες. Ιδιαιτέρως δε την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, η οποία εκπροσώπησε και τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως.

Παρόντες ο βουλευτής Χανίων κ. Βασίλης Διγαλάκης, οι Δήμαρχοι του Νομού Χανίων, ο Δήμαρχος Κυθήρων, καθώς ακολούθησε τελετή Αδελφοποίησης του Δήμου Κισάμου με την Δήμο Κυθήρων, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι επικεφαλής των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και λοιπών Αρχών του Νομού, Πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή, καθώς ο Ι.Καθεδρικός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος Καστελλίου, κτίσμα του 1875, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ζωή και την ιστορία του τόπου και των ανθρώπων του.

TOP NEWS