Λαμπρά τα Χριστούγεννα στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
χριστούγεννα

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Εκκλησία της Δημητριάδος γιόρτασε και φέτος την μεγίστη εορτή των Χριστουγέννων.

Επίκεντρο της εορτής των Χριστουγέννων ήταν ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, με την συμμετοχή πολλών Κληρικών μας και πλήθους λαού. Τον Πανηγυρικό της ημέρας κήρυξε ο Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας αναγνώσθηκε το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Ποιμενάρχου μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους Κληρικούς μας για την ευλογημένη συμπόρευση, αγάπη και συνεργασία και ευχαρίστησε το πλήθος των πιστών για την λειτουργική παρουσία, παρά το δριμύ ψύχος και τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Ο κ. Ιγνάτιος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα και κάλεσε να κάνουμε πρότυπο της ζωής μας τον Χριστό, αναλογιζόμενοι σε κάθε στιγμή του βίου μας το πώς Εκείνος θα ομιλούσε, θα ενεργούσε, θα συμπεριφερόταν, με γνώμονα την αγάπη, την ταπείνωση και την ειρήνη, που με την Γέννησή Του, δίδαξε στον κόσμο.

χριστούγεννα

TOP NEWS