Λαμπρά τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου των Οσίων Παϊσίου Αγιορείτου και Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου στη Χλόη

  • Dogma
Θυρανοίξια

Με τη δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν (12/7) από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου των Οσίων Παϊσίου Αγιορείτου και ΠορφυρίουΚαυσοκαλυβίτου, παρουσία πλειάδος κληρικών από την περιοχή, στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριος Νασίκας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων, καθώς και πλήθος προσκεκλημένων.

Μετά το πέρας του Αγιασμού τον λόγο πήρε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «Ζούμε σε μία εποχή μετάλλαξης, σε μία εποχή εκκοσμίκευσης την οποία κάποιοι θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τις παραδόσεις και τα πιστεύω μας. Όμως τα σημερινά Θυρανοίξια αποτελούν ένα δείγμα ελπίδας και πίστης των ανθρώπων και τρανό παράδειγμα αυτής της ελπίδας αποτελούν οι νέοι αυτοί που συνέβαλαν στην ανέγερση του Ιερού Παρεκκλησίου και δεν είναι άλλοι από τον Σύλλογο Νεολαίας Βελεστίνου «ΕΝΟΔΙΑ» λαμπροί συνεχιστές της παραδόσεως και της πίστεως μας». Ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανεγέρσεως του Ναού και ειδικότερα τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριο Νασίκα και όλους τους τοπικούς άρχοντες του τόπου.

thuranoixia_xloi_05

Τέλος, αναφερόμενος στους Αγίους Παΐσιο και Πορφύριο τόνισε ότι αποτελούν προστάτες της εποχής μας καθώς ξεχώρισαν με την αγάπη τους προς τους ανθρώπους και αποτελούν δείγμα ότι η Αγιότητα είναι εφικτή ακόμα και σήμερα.

thuranoixia_xloi_03 thuranoixia_xloi_02

TOP NEWS