Λαμπρά τιμά η Πάτρα τον πολιούχο της – Πλήθος πιστών στον Ι.Ν Αγίου Ανδρέα – Φωτογραφίες

  • Dogma
πάτρα

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του εορτασμού, του Πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, με αρχιερατικό συλλείτουργο και την λιτάνευση εν συνεχεία, της ιερής εικόνας του Αγίου. Από το πρωί πλήθος κόσμου συρρέει στην εκκλησία για προσκύνημα.

Λίγο μετά τις 11 θα πραγματοποιηθεί η ιερά λιτάνευση της εικόνας και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέου.

Ο νέος ναός που εγκαινιάστηκε από τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Πατρών κυρό Νικόδημο πριν από 43 χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 1974, θεωρείται η μεγαλύτερη εκκλησία στην Ελλάδα σε όγκο και χωρητικότητα καθώς και η 3η μεγαλύτερη βυζαντινού ρυθμού στα Βαλκάνια, μετά τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι και τον Καθεδρικό Ναό Αλεξάντρ Νέφσκυ στη Σόφια.

Ο Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος μαρτύρησε στην Πάτρα το 60 μ.Χ. στις 30 Νοεμβρίου, σε χιαστό Σταυρό και τη μέρα αυτή τιμάται η μνήμη του. Λαμπρές θα είναι οι φετινές λατρευτικές εκδηλώσεις και ήδη πολύς κόσμος συρρέει για να προσκυνήσει όχι μόνο από την Πάτρα τη γύρω περιοχή και την Αχαΐα αλλά και από άλλες πιο μακρινές περιοχές. Μικροί και μεγάλοι, άνθρωποι ανήμποροι, μητέρες με τα μωρά τους στα καρότσια και πολλοί άλλοι καταφθάνουν στο νέο ιερό ναό για να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου που από το 1964 επεστράφη στην Πάτρα από την Ρώμη αλλά και τον Σταυρό του μαρτυρίου του που φυλάσσεται σε νέα ξύλινη προστατευτική θήκη.

Πηγή: thebest.gr

TOP NEWS