Λαμπρά τίμησαν στη Νέα Κίο Αργολίδας την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρά Ασίας – Βίντεο

  • Dogma
μικράς ασίας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ,στην Νέα Κίο Αργολίδας ,ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό ναό Παναγίας Θεομάνας την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο εφημέριος της Νέας Κίου πρωτοπρεσβύτερος π. Δημοσθένης Γάτσιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος και όλους όσους παρευρέθηκαν στον ιερό ναό της Θεομάνας.

Στην εκκλησία φυλάσσονται ιερές εικόνες και ιερά κειμήλια που διασώθηκαν από την Μικρασιατική καταστροφή από Έλληνες της παλαιάς Κίου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και του Ιερού μνημοσύνου ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της «Θεομάνας – Οδηγήτριας» Νέας Κίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος και ομιλίας από τον Γεώργιο Κόνδη, Κοινωνιολόγο (Διδάσκων Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου).

Κατόπιν έγιναν οι κατάθεσης στεφάνων από εκπροσώπους της πολιτείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου, της Επιτροπής Μνήμης Νέας Κίου του Δήμου Άργους Μυκηνών, του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κίου, στο «Μνημείο Ηρώων».

Οι εκδηλώσεις μνήμης έληξαν με σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

TOP NEWS