Λαμπρά τίμησε η Μύκονος τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο

  • Dogma
άγιο αρτέμιο

Με πρωτοφανή συμμετοχή πιστών η Μύκονος τίμησε τον Προστάτη της Άγιο Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο

Στον Ιερό Nαό του Αγίου Αρτεμίου, στη Χώρα της Μυκόνου ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ,περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους του Μητροπολιτικού Ναό και των Διακόνων του τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού και Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιω. Βρούτση, της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κ. Χρ. Βερώνη, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, του Επάρχου Μυκόνου του Διοικητού της 6ης ΜΣΕΠ, του Λιμενάρχη Μυκόνου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Αεροδρομίου Μυκόνου,, του Διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής Μυκόνου, μελών της Αδελφότητος Ανωμεριτών, του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΜΑΝΤΩ», Προσκόπων, αντιπροσωπείας μαθητών όλων των Εκπαιδευτηρίων της Μυκόνου, με τις σημαίες τους και εντυπωσιακού πλήθους Μυκονίων, εντός και πέριξ του Ιερού Ναού.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ υπογράμμισε την εμμονή του Αγίου Αρτεμίου στο θέλημα του Θεού και προέτρεψε τους παρισταμένους μαθητές και μαθήτριες να δεἰχνουν την ίδια επιμονή στις προσπάθειες που άναλαμβάνουν, τόσο στο σχολείο, όσο και στη ζωή τους αργότερα και να μην οπισθοχωρούν στις δυσκολίες της καθημερινότητας.
Απευθυνόμενος δε στους Μυκονίους, τους συνέστησε, τώρα που τελείωσαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές να στηρίξουν το νησί τους, την αξία του οποίου πρέπει να κρατήσουν ψηλά, τιμώντας έτσι και τους προγόνους τους, οι οποίοι άφησαν ως μοναδική κληρονομιά τους ανεμόμυλους, τα παρεκκλήσια και τις αυλές των σπιτιών, και να μην επιτρέψουν σε κανένα να αλλοιώσει το κάτασπρο από τον ασβέστη και φωτεινό από τον ήλιο πρόσωπο της Μυκόνου.
Στη συνέχεια, τελέσθηκε δοξολογία επί τη εορτή της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ απηύθυνε τις ευχές του προς τον Ταξίαρχο, τους Διοικητές και τα Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, που υπηρετούν στα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως και, δι’ αυτών προς τον Ενδοξότατο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επηκολούθησε λιτάνευση της Αγίας Εικόνος και λειψάνου του Αγίου Αρτεμίου, κατά την επιστροφή της οποίας τελέσθηκε Τρισάγιο επί της προτομής του αοιδίμου Μητροπολίτου Χριστουπόλεως Πέτρου (Δακτυλίδη) του Μυκονίου.
Επιλέγων τις Εκδηλώσεις, ο Σεβασμιώατατος κ. Δωρόθεος Β΄ευχαρίστησε τους πολυπληθείς πιστούς που χθες και σήμερα τίμησαν τους Αγίους Γεράσιμο και Αρτέμιο, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ιερού Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό και τους συνεργάτες του και ευχήθηκε σε όλους για τον επιόντα χειμώνα.

TOP NEWS