Λαμπρά τίμησε ο Βόλος την Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης

  • Dogma
τίμια ζώνη

 Η Κατάθεση της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου τιμήθηκε και φέτος στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Εκκλησιαστικού Ξενώνος της Άλλης Μεριάς, στο Βόλο.

Όπως  κάθε χρόνο, κατά την πανήγυρη ετέθη προς προσκύνηση το τεμάχιο της Αγίας Ζώνης, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς, το οποίο κόμισε η Ηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Νυμφοδώρα.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, συγχοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, παρουσία πολλών Κληρικών μας, αντιπροσωπειών Ιερών Μονών και πολλών προσκυνητών. Έψαλε δε ο χορός των μοναζουσών της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον διαχρονικό σύνδεσμο της Παναγίας με το Ελληνικό Έθνος, το οποίο, καθ’ όλη την διάρκεια του ιστορικού του βίου προστρέχει στην Χάρη Της και επιζητεί την Προστασία Της, κυρίως στις δύσκολες στιγμές των μεγάλων αγώνων της ιστορίας. Τόνισε, μάλιστα, ότι ο σύνδεσμος αυτός παραμένει αδιατάρακτος, παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες των σύγχρονων αποδομητών της ιστορίας να τον αποδομήσουν και απαξιώσουν.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Δημητριάδος ευχαρίστησε τους προσκυνητές για την πληθωρική παρουσία τους, τον Θεοφιλέστατο, καθώς και τους Κληρικούς, οι οποίοι τον πλαισίωσαν, που αποτελούν, όπως παρατήρησε, στενούς και έμπιστους συνεργάτες, πολύτιμα στελέχη στο ποικίλο έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας. Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου, κατά την οποία έψαλε χορός Ιεροψαλτών, υπό την δ/νση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Βόλου κ. Αποστόλου Αντωνίου.

TOP NEWS