Λαμπρή Ανάσταση στη Λάρισα- Φωτογραφίες

  • Dogma
ανάσταση

Τιμώντας τον αγώνα και την αντοχή των πλημμυροπαθών κατοίκων των νέων Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Κουρέτας και ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Αθανάσιος Μαμάκος, κατά παρέκκλιση του πρωτοκόλλου, εόρτασαν την Ανάσταση του Κυρίου στον Ι.Ν. Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ν. Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης.

Με την ευχή ο Αναστάς Κύριος να δώσει τη λύση στα προβλήματα και να βοηθήσει τους πλημμυροπαθείς αδελφούς μας να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία και παραπικρασμό, τόσο ο Σεβασμιώτατος, όσο κσι οι δυο αυτοδιοικητικοί παράγοντες, αναγνώρισαν το ψυχικό σθένος των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της πλημμύρας έμειναν αποκομμένοι περίπου δεκαπέντε ημέρες, ενώ μετά αγωνίστηκαν και αγωνίζονται μέχρι σήμερα να ξαναστήσουν τα κατεστραμμένα από την πλημμύρα σπιτικά τους. Άνθρωποι του μόχθου, της βιοπάλης και της προόδου οι κάτοικοι των Νέων Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης εξέφρασαν τη χαρά τους για την απρόσμενη έκπληξη και με χαρά άκουσαν τις δηλώσεις συμπαράστασης και διαβεβαιώσεις για ένα καλύτερο μέλλον από τους πλέον αρμόδιους της περιοχής.

Γύρω από τη μικρή Εκκλησία της Αγ. Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, την οποία η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου μεγάλωσε πρόχειρα τοποθετώντας σιδηροκατασκευές και γυψοσανίδες, σχηματίσθηκε μια θάλασσα από φλόγες, οι οποίες καθώς απομακρύνονταν προς τα σπίτια έμοιαζαν με ποταμούς φωτός που διαχέονταν στην πλημμυρόπληκτη συνοικία. Παρέμειναν παραπάνω από εκατό άτομα μέχρι τέλους, μεταξύ των οποίων και ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος μαζί με τους περισσότερους κοινώνησε Σώμα και Αίμα Χριστού, από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου. Η αίσθηση της χαράς και της αισιοδοξίας ήταν διάχυτη, με την ευχή γρήγορα να αξιωθούμε από τις τριτοκοσμικές συνθήκες να λειτουργήσουμε σε καινούργιο Ναό, αντάξιο του πολιτισμού και της ευγένειας των κατοίκων της περιοχής.

 

TOP NEWS