Λαμπρή εορτή Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στη Νέα Αρτάκη

  • Dogma
αγίων δώδεκα αποστόλων

Την ετήσια πανήγυρη των προστατών και εφόρων της, Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, εόρτασε η Πόλη της Νέας Αρτάκης του Δήμου Χαλκιδέων, με επίκεντρο τον Ενοριακό Ι. Ναό προς τιμήν τους.

Την παραμονή της εορτής των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων,  Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, το απόγευμα, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη-Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως και Β΄ Γραμματέως της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, με την συμμετοχή και πολλών Ιερέων, αλλά και του Λαού του Θεού, με επικεφαλής τους ευσεβείς Άρχοντές του.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στη διακονία των Αποστόλων εν τη Εκκλησία, όπως αυτή εκφράζεται στα κελεύσματα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, στην διατεταγμένη και αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή (Ματθ. 9, 36- 10, 1-8).

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν οι Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Τιμόθεος Μπαϊμπάκης-Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Σεραφείμ Σπέης-Εφημέριος του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, Στέφανος Καραμούζης-Προϊστάμενος της πανηγυριζούσης Ενορίας, Μεθόδιος Φουντούλης-Εφημέριος του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης, Ευγένιος Τσάλλας-δευτερεύων Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Αποστόλων, ο Οικον. Φώτιος Πάσχος-Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Σπυρίδωνος Τριάδας, ο Πρεσβ. Νικόλαος Καλαφάτης και οι Διάκ. Σταύρος Καλαφάτης και Χρήστος Ραμαντανάκης, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβούς Λαού του Θεού.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστη τον μαθητή Γ΄ Λυκείου κ. Αναστάσιο Νίκου, ο οποίος κατάγεται από τα Ψαχνά, τυγχάνει πνευματικό τέκνο του π. Ιωάννου Καραμούζη και άριστος μαθητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 fm.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Παπαϊωάννου

TOP NEWS