Λαμπρή εορτή Αγίου Αθανασίου στη Μητρόπολη Ιωαννίνων

  • Dogma
ιωαννίνων

Μετά πάσης ιεροπρέπειας και λαμπρότητας εορτάστηκε η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας στον φερώνυμο περικαλλή Μητροπολιτικό Ναό της Πόλεως των Ιωαννίνων.

Του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος συλλειτουργούντος του Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου μετά του Πρωτοσυγκέλλου και Ιερέων της Πόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Θαυμακού, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο και τις διάφορες δοκιμασίες του Αγίου Αθανασίου καθώς και στα πλούσια χαρίσματα τα οποία είχε και αντιμετώπισε την αίρεση του Αρείου.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Θαυμακού, για την παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις επί τη εορτή του πολιούχου και προστάτου της πόλεως των Ιωαννίνων Αγίου Γεωργίου αλλά και στην πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού, τους ιερείς, ιεροψάλτες το προσωπικό του Ναού και τους λαικούς συνεργάτες, καθώς και τον ευσεβή λαό, ο οποίος το τριήμερο αυτό έσπευσε να προσευχηθεί και να αναπέμψει δέηση στον Κύριο και προς τους Αγίους Γεώργιο και Αθάνασιο, για τις πλούσιες ευεργεσίες που χαρίζουν στην ζωή του καθενός.

TOP NEWS