Λαμπρή εορτή Προφήτη Ηλία στη Λήμνο

  • Dogma
προφήτη ηλία

Με την καλούμενη λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου στη Λήμνο 

Την Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022, το απόγευμα κατά την παραμονή της εορτής, ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Προφήτου Ηλιού, το οποίο βρίσκεται στην Μονάδα 8η ΜΣΕΠ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το παρών έδωσαν κληρικοί της Μητρόπολης με προεξάρχοντα τον  Πρωτοσύγκελλο, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτριος Μαρινάκης, καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας. Μετά το πέρας του Εσπερινού παρετέθη δείπνο από τη Διοίκηση της Μονάδος.

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου, κατά την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος προεξήρχε στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκαν στο εμβληματικό Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου, το οποίο κοσμεί στην κορυφή του λόφου την είσοδο του λιμένος της πρωτεύουσας της νήσου.

Στον λόγο πνευματικής οικοδομής, που απηύθυνε ο κ. Ιερόθεος προς το εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στον ιερό ζήλο και στην αποτελεσματική δράση του Προφήτου Ηλιού, ερμηνεύοντας παράλληλα από την διδασκαλία των Θεοφόρων Πατέρων την εν σώματι πυρφόρο ανάβαση του Προφήτου στους ουρανούς, ως προτύπωση της Αναλήψεως του Χριστού, κατά την οποία ανυψώθηκε και αποκαταστάθηκε στην παλαιά δόξα της η ανθρώπινη φύση.

Τέλος, ευλόγησε τους πιστούς και ευχήθηκε να αποτελούν τα χαρακτηριστικά της τιμωμένης Παλαιοδιαθηκικής προσωπικότητας, γνωρίσματα της συνείδησης και της συμπεριφοράς των χριστιανών της εποχής μας, με τη δυνατή πρεσβεία του Μεγάλου αυτού Προφήτου της Εκκλησίας μας.

TOP NEWS