Λαμπρή λιτανεία στο Θέρμο για τον πολιούχο του Πατροκοσμά

  • Dogma
λιτανεία

Με τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις στο Θέρμο προς τιμήν του πολιούχου του.

Στις εκδηλώσεις της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας προς τιμήν του προστάτη της περιοχής συμμετείχε πλήθος πιστών από κάθε γωνιά της Αιτωλοακαρνανίας και της Ελλάδας.

Αρχικά τελέστηκε εσπερινός το απόγευμα της Τετάρτης 24 Αυγούστου, ανήμερα της Εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θέρμου.

Ακολούθησε η Λιτανεία της εικόνας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, συνοδεία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου Τοποτηρητή Ι.Μ. Αιτωλίας & Ακαρνανίας, του Επισκόπου Ευκαρπίας κ.κ. Ιεροθέου Ζαχαρή, του Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητου Ράπτη, πατέρων της τοπικής Εκκλησίας από διάφορες Ενορίες της περιοχής, μελών του Πολιτιστικού μίλου Θέρμου και πλήθους πιστών.

Η τελετή της Λιτανείας ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, συνεχίστηκε επί της Κεντρικής Οδού «Κοσμά Αιτωλού» και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Δέηση στην Κεντρική Πλατεία.

Παρόντες στη λιτάνευση της εικόνας του Πατροκοσμά ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτ. Φαρμάκης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Σπ. Λιβανός, Κ. Καραγκούνης και Μ. Σαλμάς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος και Θ. Μωραΐτης, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δ. Κωνσταντόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών.

Η Λιτανεία κατέληξε στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θέρμου, συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αγρινίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βασιλείου Κονίδα.

Πηγή: agrinionews.gr

TOP NEWS