Λαμπρή πανήγυρη στον Αγιο Νεκτάριο Λαμίας

  • Dogma

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε η ενορία του Αγίου Νεκταρίου Νεαπόλεως Λαμίας τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως και Ιεροκήρυκος Φθιώτιδος του Θαυματουργού την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.
 

 

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πολυτάραχη ζωή του Αγίου κατά την διάρκεια της οποίας εφάρμοζε πάντα την διδασκαλία του Χριστού και επεσήμανε μερικές από τις απογοητεύσεις και δοκιμασίες που βίωσε ο άγιος λόγω της κακοήθειας των ανθρώπων. Τέλος, κάλεσε τους πιστούς να είναι αφοσιωμένοι στην Εκκλησία ιδιαίτερα σήμερα, που η χώρα βρίσκεται σε δεινή κατάσταση και ευχήθηκε η ευλογία του Αγίου Νεκταρίου να σκεπάζει την Ενορία και την ζωή όλων μας.

 

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα κόλλυβα που προσφέρθηκαν από ευσεβείς χριστιανούς προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου και στη συνέχεια  χειροθέτησε Αναγνώστη ένα νέο παιδί της Ενορίας που διακονεί στο αναλόγιο, τον κ. Κυπριανό Κουκούλη.

{gallery}59{/gallery}

Μετά την Θεία Λειτουργία το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας. Εκεί ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε από τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων δώρα και ευχές.

 

Σε όλες τις ακολουθίες που τελέσθηκαν και τις δύο ημέρες προσήλθε πλήθος πιστών δια να λάβουν τη χάρη του αγίου από το χαριτόβρυτο Λείψανό του.

 

 

ΣΤΕΙΛΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ RNN ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΣΑΣ

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ