Λαμπρή πανήγυρη του Αγίου Αντωνίου στο Καστέλλι Πεδιάδος

  • Δόγμα

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας και στην συνέχεια τέλεσε την Θεία Λειτουργία.

Παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αντωνίου στο Καστέλλι Πεδιάδος.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας και στην συνέχεια τέλεσε την Θεία Λειτουργία.

Προ της απολύσεως, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Κωνσταντίνο Παπαδάκη υποψήφιο κληρικό της Μητροπόλεώς μας.

Ακολούθησε βράβευση των αριστευσάντων μαθητών των Σχολείων του Καστελλίου, οι οποίοι παρέστησαν σημαιοφόροι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Νίκος Συριγωνάκης, ο Περιφερ. Σύμβουλος, κ. Θανάσης Περισυνάκης, ο Διοικητής της 133 Σ.Μ. Καστελλίου κ. Ιωάννης Μαλισιώτης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου, ο πρ. Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Εμμανουήλ Φραγκάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Καλογεράκης, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστελλίου κα Μαρία Σκουλούδη καθώς και εκπρόσωποι Αστυνομικών και Στρατιωτικών Αρχών.

Η Ιερά Πανήγυρις τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, διότι ο ναός του Αγίου Αντωνίου έχει υποστεί ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

TOP NEWS