Λαμπρή πανήγυρις Αγίας Βαρβάρας στη Χαλκίδα

  • Dogma
βαρβάρας

Το απόγευμα της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στο πανηγυρίζον Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο Αγ. Βαρβάρας Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος και από Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως.

 

Κατά την διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας, στην οποία προσήλθαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείον λόγο, αναφερθείς στην αγάπη της Αγίας για τον Ένα και Αληθινό Θεό και την αποστροφή της στους ψεύτικους θεούς των ειδώλων.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε και σε όσους εορτάζαν τα ονομαστήριά τους, Κληρικούς και Λαϊκούς, αφού τη συγκεκριμένη μέρα τιμώνται, πλην της Αγ. Βαρβάρας, ο Άγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός, ο Άγ. Σεραφείμ Φαναρίου και η Αγ. Χριστοδούλη.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι κατέκλυσαν και την Πλατεία έξω από τον Ιερό Ναό.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, ο οποίος κατά το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει και την καθημερινή λειτουργική εξυπηρέτηση του Ι. Ναού, τελώντας τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες (Όρθρο και Εσπερινό).

Στην Ιερά Πανήγυρη, η οποία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως, έψαλαν θαυμάσια πολλοί ιεροψάλτες, υπό την διεύθυνση των κ. Θεοδοσίου Στεργιόπουλου και κ. Κυριάκου Ναούμ.

TOP NEWS