Λαμπρή υποδοχή και ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Ειρηναίου- Φωτο

  • Dogma
φλωρίνης

Ενθρονίστηκε την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης- Πρεσπών και Εορδαίας ο Ειρηναίος Λάτσης.

Ο νέος Ποιμενάρχης έφθασε στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας με τον κλήρο και τον Λαό να του επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή αναφωνώντας Άξιος, Άξιος.

Στην ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχη, συμμετείχαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δέρκων κ. Απόστολος ως εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικ. Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του πρώην Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, οι Σεβασμιώτατοι οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Σάμου κ. Ευσέβιος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Κοζάνης κ. Παύλος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Κίτρους κ. Γεώργιος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Σταγών κ. Θεόκλητος, Μάνης κ. Χρυσόστομος, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, Σισανίου κ. Αθανάσιος, Καστορίας κ. Καλλίνικος, Περιστερίου κ. Γρηγόριος, Άσσου κ. Τιμόθεος και Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος και οι Θεοφ. Επίσκοποι Σκοπέλου κ. Νικόδημος και Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρος.

Συμμετείχαν επίσης Πρωτοσύγκελλοι Ι. Μητροπόλεων, Ηγούμενοι και Ηγουμένες Ιερών Μονών, μετά των τιμίων συνοδειών τους, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι και οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και πολλών άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δαβίδ, παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο στο νέο Ποιμενάρχη και ακολούθως ο Δήμαρχος Φλώρινας τον προσφώνησε με θερμούς λόγους εκ μέρους όλων των δημοτών.

Στη συνέχεια στον Μητροπολιτικό Ναός του Αγίου Παντελεήμονα έγινε η τελετή ενθρόνισης του. Παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, εκκλησιαστικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.

TOP NEWS