Λαμπρή υποδοχή «Παναγίας Φοβεράς Προστασίας» στο Βόλο

  • Dogma
βόλος

Ένα από τα σπουδαιότερα Θεομητορικά προσκυνήματα του Αγίου Όρους, υποδέχτηκε ο Βόλος εγκαινιάζοντας με τον τρόπο αυτό, την σειρά των λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, επί τη μνήμη των Αγίων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, που διοργανώνει ο ομώνυμος περικαλλής Ναός του Βόλου.

Πρόκειται για την ιερά και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους και εκόμισε στην πόλη μας ο Ιερομόναχος Φιλόθεος Κουτλουμουσιανός. Η Ιερά Εικόνα αφίχθη διά θαλάσσης στον Ναό, όπου την υποδέχθηκε επισήμως ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του ιερού Κλήρου, των Αρχών και του ευσεβούς λαού.

Ακολούθησε Δοξολογία, μετά την οποία ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργακόπουλοςεξέφρασε την ευγνωμοσύνη των ενοριτών για την προσγενομένη Θεομητορική ευλογία. Ακολούθως, ο Ιερομόναχος Φιλόθεος μετέφερε τις ευχές του Ηγουμένου της Μονής Κουτλουμουσίου Αρχιμ. Χριστοδούλου και όλης της Αδελφότητας. Από την μεριά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μέγεθος της ευλογίας, που συνιστά η έλευση της Ιεράς Εικόνος στον τόπο μας, ευλογίας που προέρχεται από το Περιβόλι της Παναγιάς, το Άγιον Όρος, με το οποίο η Μαγνησία συνδέεται με μακραίωνους πνευματικούς δεσμούς. Ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε το στοιχείο της ενότητας, που σηματοδοτεί για όλους μας η έλευση του ιερού προσκυνήματος και ευχήθηκε καλή πανήγυρη, η οποία και φέτος θα περικοσμείται από πλήθος ιερών Ακολουθιών, όσο και πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα αναδείξουν και πάλι τον πολύτιμο θησαυρό της Ελληνορθόδοξης Παράδοσής μας.

 

βόλος

Φωτογραφίες: Ηλίας Σακελλάρης

 

TOP NEWS