Λαμπρή υποδοχή Παναγίας Καναλιώτισσας στο Βόλο

  • Dogma
παναγίας

Με την υποδοχή της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Καναλιώτισσας, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου, στην Καλαμπάκα, άνοιξε η αυλαία των «Δημητρίων 2018», της εβδομάδος λατρευτικών εκδηλώσεως της ομώνυμης ενορίας της Νέας Δημητριάδας, επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Την Παναγία την Καναλιώτισσα  μετέφερε στην Ιερά  Μητρόπολη Δημητριάδος ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Νήφων Καψάλης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων και την υποδέχτηκε ο Κλήρος και ο λαός της ενορίας, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη.

Ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Ηγουμένου π. Νήφωνος.

Η Ιεράς Εικόνα θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ναό έως την Κυριακή 28/10. Κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής της, θα τελούνται ιερές Ακολουθίες, σύμφωνα με το πρόγραμμα, που δημοσιεύεται αναλυτικά στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Θεία Λειτουργία Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου

Το πρωί της Κυριακής 21/10, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου τελέστηκε η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος κήρυξε τον θειο Λόγο.

παναγίας

 

TOP NEWS