Λαμπρό Συλλείτουργο στον Λαγκαδά για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιωάννη

  • Dogma
λαγκαδά

Επί τη εορτή της Συνάξεως, του τελευταίου και μοναδικού εκ της χορείας των Προφητών που αξιώθηκε να συναντήσει τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου και ημέρα κατά την οποία ο Σεπτός της Μητροπόλεως Λαγκαδά, κ.. Ιωάννης άγει τα ονομαστήριά του, τελέσθηκε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Στο Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης,  συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρεσθένης κ.κ. Θεοκλήτου, Τριπόλεως κ.κ. Θεοφυλάκτου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακαρίου, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας κ.κ. Γαβριήλ, Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων κ. Τιμοθέου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, καθώς και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι εκ του Ιερού Βήματος οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμονος και Αμορίου κ.Νικηφόρος.

Κατά τη διάρκεια της Πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, έλαβαν επίσης μέρος οι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών Αγίου Βασίλειου π. Ευσέβιος Σπουργίτης, Αγίας Τριάδος π. Αμβρόσιος Πουτούκης, ο Γραμματεύς του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Πλάτων Κρικρής, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Επιφάνειος Αρβανίτης, πολλοί ιερείς, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι αντιπροσωπείες μοναχών και μοναζουσών των Ιερών Μονών της επαρχίας.

Τα αναλόγια του Μητροπολιτικού Ναού κόσμησαν με την παρουσία τους ο Άρχων Μαΐστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Αριστογένης Ζαΐμης, πλαισιωμένος από τη βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης «Ο Απόστολος Παύλος», με επικεφαλής τον Άρχοντα Υμνωδό της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεώργιο Φερεντίνο και τον Μουσικολογιώτατο κ. Ραφαήλ Ασδρέ με την χορωδία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Παρασκευής «Δαμασκηνός ο Στουδίτης».

Παρευρέθησαν επίσης, ο Βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. κ. Γεώργιος Λαζαρίδης, ο επίσης έχων την ονομαστική του εορτή Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής Κοινότητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, καθώς και πλήθος χριστιανών που παρά το εργάσιμο της ημέρας προσήλθαν για να εορτάσουν τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, και παράλληλα να ευχηθούν και να τιμήσουν με ανάμεικτα συναισθήματα απεριορίστου τιμής, εγκαρδίου σεβασμού και υϊικής αγάπης τον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

Το Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, ο οποίος και αναφέρθη εκτενώς με πλούσια θεολογικά μηνύματα, στο Πρόσωπο του σήμερα τιμωμένου, Προφήτου, Ασκητού και Βαπτιστού του Κυρίου και την διαχρονική σημασία που έχει ο λόγος του στην ζωή του κάθε Χριστιανού ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη μας, εκ μέρους της χορείας των παρισταμένων Αρχιερέων Έτη Πολλά και καρποφόρα επ’ αγαθώ της Εκκλησίας και της τοπικής Μητροπόλεώς μας.

Στη σύντομη προσλαλιά του στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας όλους τους παρισταμένους Αρχιερείς, Ιερείς και το πλήρωμα της Εκκλησίας που λάμπρυναν με την παρουσία τους και τη συμπροσευχή τους, τη Μνήμη του Μεγάλου αυτού Προφήτου και Ασκητού της Αγίας μας Εκκλησίας, καθώς και την ονομαστική του εορτή, ενώ παράλληλα ευχήθηκε με τη σειρά του προς όλους τους εορτάζοντες τα Χρόνια Πολλά, ιδιαιτέρως δε, στον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Καραγιάννη.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης δέχθηκε στο Επισκοπείο τις ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και των Σεβαμιωτάτων Μητροπολιτών Μιλήτου κ.κ. Αποστόλου και Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσοστόμου, καθώς επίσης και τις ευχές του Ιερού Κλήρου, των μοναχών, των αρχών του τόπου και της πόλεως και του Χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ